Online bloemen verkoop vooral voor geliefden

De verkoop van bloemen via het internet moet het vooral hebben van de geschenkboeketten aan geliefden. Er worden zelden bloemen besteld voor eigen gebruik. Ook wijkt de online bloemen verkoop af van de verkoop buiten het internet, waarbij de meeste boeketten gegeven worden bij verjaardagen.

Dit blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van onder andere www.bloemenbestellenbezorgen.net. Een grote meerderheid van de ondervraagden geeft aan dat ze de meeste bloemen geven bij een verjaardag, maar bij een bestelling via internet juist aan een geliefde.

Bloemen populair verjaardagscadeau
Verreweg de meeste geschenkboeketten worden gegeven bij een verjaardag. Bloemen zijn bij uitstek geschikt als cadeau en bijna iedereen vindt het leuk om bloemen te krijgen. Bloemen zijn ook een makkelijk cadeau dat je op veel plaatsen kunt kopen. In iedere prijscategorie is er voor ieder budget wel een boeket te vinden. Ook het feit dat bloemen een tijdelijk cadeau zijn is een pluspunt. Je zadelt iemand nergens mee op, want als het boeket is uitgebloeid kan het gewoon de vuilnisbak in. Een ideaal verjaardagscadeau.

Geschenkboeketten via internet
Opvallend is dat via internet de meeste boeketten worden gestuurd naar geliefden. Deze uitkomst is eenvoudig te verklaren volgens Bas den Braver, eigenaar van http://www.bloemenbestellenbezorgen.net. Via internet zijn er in de eerste plaats hoofdzakelijk geschenkboeketten verkrijgbaar. Dit zijn vaak combinatie boeketten die bestaan uit meerdere soorten bloemen en bladgroen. Een bosje tulpen van zes euro vind je op internet niet. Hiervoor zijn de verzendkosten veel te hoog. Ook speelt het gemak van internetbestellen mee en is het een meerwaarde dat het boeket bezorgd wordt, zodat de verassing des te groter is.

Internet piek
Deze bevindingen worden nog eens extra gesteund door de statistieken van Google. De internet activiteit rondom bloemen bezorgen neemt enorm toe in de periode rond Valentijn, de dag van de geliefden. Verreweg het meeste aantal zoekopdrachten voor bloemen via Google gebeurt op dat moment.

Het zijn dus vooral de geliefden die gebruik maken en profiteren van het online bloemen aanbod.

 

Onderzoeksperiode: 16 mei – 16 december 2012
Deelnemende websites: Bloemenbestellenbezorgen.net en Hortuz kamerplanten encyclopedie.
Belangrijkste uitkomsten: 53% van de deelnemers geeft het vaakst bloemen bij een verjaardag. 28% Van de deelnemers geeft het vaakst bloemen aan een geliefde. 16% Geeft het vaakst bloemen aan een naaste die ziek is en slechts 3% geeft het vaakst bloemen om iets goed te maken. Bij de poll op de algemene website Hortuz geven de meeste deelnemers (55%) aan bloemen voor een verjaardag te geven. Dit terwijl op de website Bloemenbestellenbezorgen.net die zich op bloemen kopen richt verreweg de meeste deelnemers (43%) aangeven bloemen voor een geliefde te bestellen.