Nederlanders willen meer bloemen online bestellen

Het merendeel van de Nederlanders wil meer bloemen online bestellen. Hoge prijzen en weinig flexibele bezorgtijden weerhouden Nederlanders er nu van om hun bloemen online te bestellen. Online bloemen sector laat kansen liggen terwijl de vraag hoog is.

Online bloemen bestellen is snel, gemakkelijk en kan 24 uur per dag. Toch zien veel consumenten af van online bloemen bestellen. Belangrijkste oorzaken zijn de prijs en de weinig flexibele bezorgtijden. Dit blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van onder andere www.bloemenbestellenbezorgen.net. Een grote meerderheid van de ondervraagden geeft aan dat ze online meer bloemen zouden willen bestellen.

Prijs belangrijkste factor
De belangrijkste factor is de prijs. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan meer online bloemen te gaan bestellen als de prijs omlaag gaat. Dit terwijl online bloemen niet duurder zijn dan in de winkel. Toch is dit eenvoudig te verklaren volgens Bas den Braver, eigenaar van www.bloemenbestellenbezorgen.net. Online bloemisten bieden vooral samengestelde en gebonden boeketten aan. De prijzen voor zo’n gebonden boeket beginnen rond de tien euro en dat is niet veel. Maar een ongebonden bosje tulpen, zoals je dat goedkoop op de markt zou kopen, wordt online niet aangeboden. Daarnaast spelen de bezorgkosten een grote rol. Als je bedenkt dat er bij online bestellingen al snel 6 a 7 euro aan bezorgkosten bijkomt, dan is het ineens heel logisch dat online bestellen als duur ervaren wordt.

Bloemen bezorgen weinig flexibel
Behalve de prijs zijn ook de weinig flexibele bezorgtijden een reden dat consumenten minder bloemen online bestellen dan ze zouden willen. Zo gaf een deel van de consumenten aan dat ze meer bloemen denken te bestellen als er gemakkelijker in de avonduren bezorgd kan worden. Nu weerhoudt dit bijna een kwart van de ondervraagden om hun bloemen online te bestellen en te laten bezorgen.

Zowel consumenten als bloemisten profiteren
Er ligt een grote onbeantwoorde vraag van consumenten voor het online bestellen en laten bezorgen van bloemen. Als online bloemisten beter inspelen op de behoefte van de markt, hun prijzen, aanbod en dienstverlening verder onder de loep nemen, dan profiteren daarvan zowel de bloemisten als de consument.

 

Onderzoeksperiode: 16 maart – 16 mei 2012
Deelnemende websites: Bloemenbestellenbezorgen.net en Hortuz kamerplanten encyclopedie.
Belangrijkste uitkomsten: 59% van de deelnemers zou meer bloemen online bestellen als bestellen goedkoper wordt. 21% Van de deelnemers zou meer bloemen online bestellen als er ook ‘s avonds bezorgd kan worden. 14% Van de deelnemers zou meer bloemen online bestellen als ze het boeket zelf samen kunnen stellen. Slechts 6% van de deelnemers geeft aan dat ze vinden dat ze al genoeg bloemen online bestellen.