Welke verzendkosten hanteren bloemisten?

Door de verschillende online bloemisten worden ook verschillende verzendkosten berekend. Het is daardoor soms lastig om bloemisten met elkaar te vergelijken. De prijs die je uiteindelijk onder de streep betaalt is zelden de prijs van het gekozen boeket. De ene bloemist biedt goedkope boeketten aan, maar heeft hoge verzendkosten en een andere bloemist biedt boeketten aan tegen een hogere prijs en hanteert weer lagere verzendkosten. Toch zijn er ook bloemisten die zowel goed geprijsde boeketten als lage verzendkosten rekenen. Wat is redelijk en waar moet je op letten?

Wat zijn redelijke verzendkosten
Een boeket bloemen kan doorgaans niet door de brievenbus en wordt afgeleverd met een persoonlijke besteldienst of vervoerder. Omdat bloemen daarbij ook nog eens een kwetsbaar product zijn, worden deze vaak verpakt in een beschermende kartonnen doos met een reservoir water of gel onderin. Dit maakt het bezorgen van bloemen een relatief kostbare aangelegenheid. Toch vallen de verzendkosten erg mee. Gemiddeld worden door online bloemisten verzendkosten gehanteerd tussen de 6 en 8 euro voor verzending binnen Nederland. Er zijn geen bloemisten bekend die hiervoor hogere verzendkosten rekenen. Verzendkosten naar het buitenland verschillen per bloemist en zijn afhankelijk van het gekozen land.

Het is soms lastig om bloemisten met elkaar te vergelijken, omdat verzendkosten nog wel eens kunnen verschillen. Gemiddeld worden tussen de 6 en 8 euro verzendkosten in rekening gebracht.