Zit er bij een boeket bloemen altijd een kaartje?

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat er bij een boeket bloemen een kaartje mee bezorgd wordt. Op dit kaartje kun je als afzender een leuke boodschap laten schrijven of gewoon laten weten dat jij de afzender bent.

Er zijn allerlei verschillende soorten kaartjes. Meestal is het kaartje ongeveer zo groot als twee dubbelgevouwen visitekaartjes, maar andere afmetingen zijn mogelijk. Houdt de tekst dus kort en beknopt. Bij sommige bloemisten heeft u bij het bloemen bestellen de mogelijkheid om te kiezen uit een heleboel soorten kaartjes. Dit varieert van kaartjes met afdrukken van beertjes en hartjes er op tot kaartjes met bloemen of in minimalistisch wit.

Het is bij het online bloemen bezorgen niet vanzelfsprekend dat dit kaartje er bij zit. U zult dit tijdens het bestelproces uitdrukkelijk aan moeten geven. Meestal is het zo dat tijdens het bestelproces er standaard een gratis kaartje wordt toegevoegd waarvoor u een tekst kunt doorgeven. Wilt u geen kaartje, dan laat u dit weg. Ook kunt u op dat moment in het bestelproces vaak kiezen voor een ander kaartje. Let er op dat voor andere kaartjes vaak extra kosten in rekening worden gebracht. Dit varieert van een paar cent tot een paar euro. U kunt dus helemaal zelf bepalen wat voor kaartje u wilt toevoegen en wat u daar aan uit wilt geven.

Samengevat is het dus afhankelijk van de bloemist of er een kaartje bij een boeket bloemen zit. Bij de meeste online bloemisten zit er standaard gratis een eenvoudig kaartje bij een boeket. Dit kunt u vervolgens volledig aanpassen aan uw wensen, zodat tijdens het bloemen bezorgen de ontvanger uw persoonlijke boodschap krijgt.