Is het verstandiger bloemen met vaasgarantie te bestellen?

Vaasgarantie is een vorm van garantie die bloemisten geven op de door hun aangeboden boeketten. De vaasgarantie zegt iets over de garantie die de bloemist geeft over de duur dat de bloemen mooi op de vaas blijven staan. Een soort versgarantie van bloemen dus. Lees meer uitleg over wat vaasgarantie is in het volgende artikel: Vaasgarantie.

Het is veilig en verstandig om bloemen te bestellen bij een bloemist die vaasgarantie geeft. Dit betekent echter niet dat u zeker weet dat de bloemen niet zullen verwelken. Het betekent wel dat als dit gebeurt, u weet dat u een nieuw boeket bloemen bezorgd krijgt. Als het boeket bloemen verzorgd wordt volgens de voorwaarden van de bloemist en het verwelkt toch vroegtijdig, dan valt dit namelijk onder de vaasgarantie.

Kunt u dan beter geen bloemen bestellen bij een online bloemist die geen vaasgarantie geeft? Nee dit is ook niet waar. Bloemisten die geen vaasgarantie geven, geven vaak wel een andere garantie. Bijvoorbeeld een algemene kwaliteitsgarantie of versgarantie. Ook als u bloemen bestelt bij een bloemist zonder vaasgarantie kunt u dus in het geval van problemen dit melden bij de bloemist. Heeft u de bloemen netjes verzorgd, dan valt ook dit onder de garantie en krijgt u van de bloemist in de meeste gevallen netjes een vervangend boeket bloemen bezorgd.

Het is dus verstandig om bloemen met een garantie te bestellen. Het echter niet zo dat dit per se een vaasgarantie hoeft te zijn. Een vaasgarantie is net als andere vormen van garantie een extra zekerheid dat de kwaliteit van de bezorgde bloemen goed zijn.